Skip to content
Institut i Empresa
Institut i Empresa

Punt d’informació empreses

La relació entre les empreses i el centre és una necessitat estratègica essencial per al desenvolupament formatiu i professional dels alumnes de cicles formatius. Al Palau Ausit integrem diferents programes, projectes i serveis que poden ser del vostre interès i en els quals necessitem de la vostre participació.

Una llarga trajectòria en formació professional, innovació docent i vincle empresarial ens ha permès construir a totes i tots un teixit que suma ja més de 120 empreses participants.

A les que volem agrair el suport i la confiança que dipositen en el nostre model i alumnat.

Sense vosaltres res d’això seria possible! 

Empresa i Alumnes

Les oportunitats de participar i fer créixer els vincles entre l’empresa i l’alumnat són moltes. Us indiquem les principals modalitats normatives i conegudes, però al Palau Ausit plantegen un model en el que l’empresa tingui un rol actiu i obert, on pugui plantejar-nos necessitats i reptes de futur fent l’alumne l’autèntic protagonista. 

IES Pere Boïl

La Formació en Centres de Treball (més coneguda com a pràctiques) implica un total de 350 hores, que formen part del currículum oficial de cada Cicle Formatiu i que l’alumne realitza a l’empresa sense cap cost obligatori. Són obligatòries i per tant s’ofereixen a tots els cicles del Palau Ausit. És una oportunitat que creiem que beneficia a les dues parts i que completa el procés de formació dels alumnes amb una estada iniciàtica dins l’empresa.

Popularment coneguda com LA DUAL és una modalitat de formació que implica el desenvolupament d’un total aproximat de 1000 hores de l’alumne a l’empresa, en una modalitat contractual que compagina amb el segon curs del cicle al centre. A partir del curs 2022-23 el Palau Ausit ha adaptat els currículums dels cicles formatius per oferir aquesta modalitat també al grau mitjà i tenir així tots els cicles amb possibilitat de formació DUAL. 

Els Programes de Formació i Inserció també disposen de Formació en Centres de Treball. En aquest cas, amb una dotació horària total de 180 hores, que es pacta amb l’empresa per poder-se fer en horari intensiu continuat. Arrel de les trobades amb agents locals econòmics i la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament, hem pogut realitzar convenis i projectes que apropen el perfil professional a les necessitats reals del mercat.

Podeu consultar molta més informació sobre la formació DUAL i veure testimonis d’alumnes i empreses a la pàgina FP DUAL!

Importante - Iconos gratis de señalización

Tota la gestió administrativa i de suport per la formalització de les FCT/DUAL les realitza el centre i després es coordina el seguiment del pla de treball amb el/la tutor/a d’empresa. Cada grup té al centre un tutor/a per les FCT/DUAL, sota la Coordinació d’FP del Palau Ausit. És un camí que fem junts i en el que ens ajudarem en tot moment! Per les tutores i tutors d’empresa nouvinguts s’ofereix també una formació inicial sobre l’aplicació bàsica de gestió de les FCT/DUAl del Departament d’Educació i sobre el funcionament i concreció de les accions formatives durant l’estada a l’empresa. 

Símbolo de búsqueda de empleo en línea - Iconos gratis de interfaz

Estem treballant per poder tenir el més aviat possible l’espai de Borsa de Treball completament automatitzat i digitalitzat, per poder oferir  un punt de trobada entre les ofertes de les empreses i els i les alumnes dels nostres cicles formatius! 

Projectes i Competicions

Ja fa molts anys que el Palau Ausit participa activament dels principals programes d’innovació docent a diferents nivells. La transferència d’aquest coneixement a les nostres aules ens ha portat a obtenir reconeixements i premis en els principals certàmens i competicions de les que els nostres alumnes formen part en cada edició. 

Restyling d'ImpulsFP i el canvi | impulsFP

Construïnt un futur per sobre de les barreres - ESF

Archivo:Logotipo del Ministerio de Educación y Formación Profesional.svg - Wikipedia, la enciclopedia libre

V Edició Electrocat - VEHICLE ELECTRIC

Catskills | Campionats d'FP de Catalunya

Pla de Mesures Innovació a l'FP - Fundació BCN FP

Pla de Mesures Innovació a l'FP - Fundació BCN FP

La bandera de WorldSkills llega a Madrid | DESCUBRE LA FP<

Back To Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com